verslagen 2022

Verslagen van bijzondere wedstrijden en gebeurtenissen in 2022

Afscheid van Riny van Sundert en Annelies Willems, 28 augustus 2022

Donderdag 28 juli 2022 hebben we afscheid genomen van Riny en Annelies, als lid van de DamesCommissie.

Voordat we afscheid van de dames namen, wordt enige ogenblikken stilte gevraagd om Margriet van Grinsven te gedenken. Zij is jarenlang zeer actief geweest in de Daco.

Daarna heeft Fred van Kampen ons bijgepraat over het WHS-systeem. Hij geeft uitleg over de Course Rating en de Slope Rating. We moeten altijd de brutoscores invoeren. Op een hole waar geen punten meer gehaald kunnen worden een 11 invullen (dus geen 0). Vervolgens wordt de WHS score berekend over het gemiddelde van de laagste 20 scores.

Hij ontvangt met veel dank een flesje wijn.

Dan gaan we over tot de orde van de dag: het afscheid van Riny en Annelies

In een samenspraak zetten de huidige combivoorzitters, Miek en Hanneke, beide dames in het zonnetje.

Riny was lid van de DamesCommissie sinds 2009 en heeft als voorzitter, de Cie door de Coronatijd geloodst.
Annelies was 9 jaar lid van de Daco en zij heeft de financiën beheerd en dat altijd zeer punctueel gedaan.

Beiden kregen 2 mooie wijnglazen met inscriptie en een prachtige bos bloemen als herinnering aan hun Daco-tijd.

ein schöner rücken kann auch entzücken

Nadat we hen met z’n allen hebben toegezongen kregen ze een daverend applaus en toostten we met een heerlijk glas, door de Daco aangeboden, op hen, de Daco en alle leden van de Damesdag.

Jammer, dat 2 leden van de Daco niet aanwezig konden zijn: Marian Jeuken, die fysieke klachten heeft en José de Bruijn, die een fietsongeluk heeft gehad.
Beide dames wensen wij een goed herstel!

Hanneke Neervoort

Dauwtrapwedstrijd 12 mei

Donderdag 12 mei hadden we zoals elk jaar weer onze Dauwtrapwedstrijd.

Iedereen vroeg uit bed want het startschot was al om 7.00 uur.

Rons 6.30 uur waren de eerste fanatieke golfsters al aanwezig en werd er druk gediscussieerd welke stokken er in de tas zaten. Het was als extra handicap een 5 stokken wedstrijd!

Voor sommige leden was het een handicap zoals na afloop bleek of was nog niet iedereen goed uitgeslapen, zoals ook al werd gemeld!

De baan lag er uitnodigend en mooi bij op deze vroege morgen. Heerlijk weer, geen wind, lekker zonnetje en vrolijk getjilp van de vele vogels. En genietend van de prachtig bloeiende rhododenrons.

Ik liep met José de Bruijn, een zeer plezierige mede speelster en vrolijk keuvelend en golfend kwamen we na 13 holes in het restaurant waar een heerlijk ontbijt op ons stond te wachten.

Tot mijn grote verrassing bleek bij de prijsuitreiking dat ik als beste gespeeld had en mocht ik van José namens de Dames Commissie een leuke prijs in ontvangst nemen.

Marie-Thérèse Tomlow-van Gool

Vlaggetjeswedstrijd 28 april 2022

vlaggetjeswedstrijd

18 holes: 1e Mia van der Heijden

13 holes: 1e Mia Lommen

Origineel verkleed: Leonie Lokin (met zelfgeborduurd logo op muts) en Trudel Brenninkmeijer.