Nieuws en mededelingen Damescommissie

Vriendinnendag 31 augustus 2023

Uitslag

18 holes:

1e Martine de Jong en Helma Steyn

2e Doortje Muijres en Diny van der Kroon

3e Marie Thérèse Tomlow en Claartje Berendsen

 

13 holes:

1e Riny van Sundert eb Els Janssens

2e Mia Lommen en Lenie Renders

3e Mia van ’t Reve en Ton Slot

 

Een dag vol vriendschap, Succes en Verwennerij op de Vriendinnendag

Voor het eerst in ruim 25 jaar lidmaatschap besloot ik (op uitnodiging en na lichte dwang van mijn golfmaatjes) deel te nemen aan de jaarlijkse vriendinnendag op onze golfclub. en wát een geweldige beslissing was dat! Van het hartverwarmende welkom van de organisatie tot de uitmuntende staat van de baan, de dag was een onvergetelijke ervaring.

Bij aankomst op de vriendinnendag werden we met open armen ontvangen door de dames van de organisatie. Het voelde als een warm bad en meteen voelde ik me op mijn gemak. Het was dat er veel aandacht en zorg was besteed aan het creëren van een gezellige en gastvrije sfeer.

Er vanuitgaande dat iedereen de flight-indeling als een cadeautje heeft ervaren; want die van ons was erg gezellig (Mia en Monique!). De baan zelf verkeerde in een TOP conditie (het leek de matchplay kampioenschap wel). De fairways waren perfect gemaaid, als biljartlakens, en de greens waren snel en strak. Het was een genot om op de goed onderhouden baan te spelen en duidelijk dat de greenkepers hard hadden gewerkt om ervoor te zorgen dat alles in uitstekende staat verkeerde.

Riny had ons ‘per ongeluk’ ingeschreven voor 13 holes ipv 18, wat een geluk bij een ongeluk bleek te zijn. Want……we waren net op tijd klaar voordat de hemel open brak. Dus extra vroeg klaar en tja…..wat doe je dan met al die tijd die overblijft tot de anderen binnenkomen? Juist ja, de redding voor ons dames; Golfdiva met meer dan voldoende kleding om te passen, te herpassen en nog meer te passen. Haar aanwezigheid zorgde voor de broodnodige afleiding.

Zelfs de tafelindeling was verrassend. Wij troffen twee supergezellige dames uit Overloon en dito uit Helmond. Vermaak all over.

De grote verrassing van de dag echter, was toch wel dat Riny en ondergetekende de eerste prijs van de 13 holes, in ontvangst mochten nemen. We kwamen wat moeizaam op gang, maar vooral de laatste holes vielen de parren en zelfs een fenomenale birdie. Uit de zeer gevarieerde leuke prijzen kozen wij beiden dan ook een ‘birdie’.

En dan lost but not least het horecateam o.l.v. Iris en Koen; super, geweldig, fantastisch, overheerlijk, leuke bediening en …en…in één woord AF !

 

Genoten dus.

Namens Riny van Sundert en Els Janssens

 

20 Juli afscheid Mieke en Texas Scramble

Op donderdag 20 juli j.l. speelden we weer onze wekelijkse damesdagwedstrijd.

Het was een speciale dag , want Mieke Vercauteren nam afscheid van de Daco.
Mieke heeft zich ruim 14 jaar lang actief, trouw en creatief ingezet voor de damesdag en werd door ons allen extra in het zonnetje gezet.
De voorzitter bedankte Mieke nogmaals voor haar verdiensten en overhandigde haar een mooi boeket bloemen( zie fotoimpressie).
Namens alle dames van de damesdag kreeg Mieke ook een blijvend aandenken in de vorm van 2 sierlijke wijnglazen.

Mieke, nogmaals hartelijk dank namens de DamesCommissie

Verslag van de wedstrijd

20 juli hadden we de wedstrijd Texas Scramble.We speelden maar 9 holes want daarna werd er afscheid genomen van Mieke Verkauteren.

Onze flight bestond uit Leontien Buytendijk, Joos Janssen, Monique Martens en ondergetekende.

Het was een erge leuke wedstrijd en we vulden elkaar goed aan.

Leontien putten van buiten de green haar specialiteit, ik shippen naar de vlag en onze putkoninginnen Joos en Monique die de klus verder afmaakten met soms erg lange putts. We kwamen met 29 punten binnen en het bleek later dat we eerste waren geworden, een verrassing dat hadden we niet verwacht. Na de wedstrijd werden we verrast met een drankje en lekkere vlaai.

De Dames commissie had nog een mooi lied gemaakt voor Mieke dat door iedereen uit volle borst werd meegezongen. Dus Dames van Geijsteren geef je op voor de damesdag het is erg gezellig.

Ria Frenken.

Laatste winterdag 23 maart 2023

Gewoon doorgaan –  verslag 23 maart 2023  door Leonie Lokin

Laatste damesdag,een melodiewedstrijd,met vieren in de baan, ieder moet zijn aandeel leveren. En t was weer gezellig.

En op de laatste winterdag wordt de golfster met de hoogste score van de hele winter bekend gemaakt. Ja, ik win wel eens een envellopje, heb bijna alle wedstrijden meegespeeld, maar de beste, wat een eer. Verrast en blij!

Na 38 jaar golf heb ik alle fases gehad: rabbit( waren aparte wedstrijden met hcp 54 met goede begeleiding) aanmoedigingswedstrijd, naar hcp 36, en dan t volle golfleven in. Competitie met pretteam, y-team, damesteam, t Was geweldig! Ja, en dan komt de gang terug. Langzaamaan stijgt mijn hcp volgens de regels van de NGF.

En nu nog een keer uitblinken bij de damesdag. Geweldig.

Ik geniet nog steeds van deze sport op onze mooie baan, met alle mooie mensen, ieder met een eigen verhaal, een eigen manier van contact tijdens het spelen.

Graag wil ik groot respect uitspreken voor alle damesdagbesturen door de jaren heen.

Maar vooral het huidig bestuur. Bij iedere wedstrijd zit er iemand om je vriendelijk te verwelkomen, uitleg van t spel te geven, en plotselinge afmeldingen te verwerken. Ik vind t knap. In voor en tegenspoed heb ik veel aan jullie gehad.

Gezellig groepje dames, die dertienholers! Ik ga gewoon door.

Inloggen voor leden

 Wachtwoord vergeten
Onthoud wachtwoord