Handicart commissie

Geijsteren heeft de beschikking over 8 handicarts die door golfers met een gebruikerspas gereserveerd kunnen worden. De karren zijn uitgerust met AGM, dat zijn “absorbed glass mats” accu’s die milieu- en onderhoudsvriendelijk zijn (geen accu zuur, dus geen lekkage).

Inmiddels zijn door de verbouwing van de loods de stallingsfaciliteiten verruimd en gemakkelijker toegankelijk voor de gebruikers. Het aantal gebruikers op onze club neemt gestaag toe en inmiddels zijn al 120 gebruikerspasjes uitgegeven. Bij de drukker bezochte wedstrijden op de zondagen en bij de wekelijkse bijeenkomsten van het seniorenconvent is het vaak een probleem om aan alle aanvragen en wensen te voldoen.

De keerzijde van dit grote aantal handicarts is dat dit financiële consequenties heeft voor de club en de leden, want per cart wordt een bijdrage verwacht van € 1500,– per jaar vanwege de aanschaf, de afschrijving, het onderhoud en de verzekering. De consul van de Stichting Handicart, (www.handicart.nl) doet daarom een dringend beroep op die leden die nog geen donateur zijn van de Stichting Handicart om zich als zodanig te melden. Dit kan via de website van de Stichting Handicart of door invulling van de folder die in het rek in het clubhuis ligt. De gemiddelde donatie is € 25,–. Het is erg belangrijk dat men zolang mogelijk mobiel blijft en kan blijven genieten van het golfspel, ook als men niet zo goed ter been is.

Er wordt jaarlijks een wedstrijd georganiseerd, waaraan veel clubleden deelnemen.

Frank Laudy – Consul Stichting Handicart