Winterwerkzaamheden bomen 2019

Nu de renovatiewerken van de diverse bunkers en de tee van hole 3 op het afwerken na gereed zijn, gaan de greenkeepers weer volop starten met de snoeiwerkzaamheden.

U zult dit jaar zien dat we rondom een aantal greens en tees rigoureuzer te werk gaan dan andere jaren.  Zoals reeds meerdere malen aangegeven is het erg belangrijk dat de greens en tees voldoende licht en lucht krijgen voor een goede groei van het gras maar vooral ook voor het voldoende opdrogen. Een en ander ter voorkoming van schimmelvorming.

Ook zullen er op een aantal plaatsen (o.a. hole 5, 6 en 10) enkele beeldbepalende bomen worden gerooid omdat enerzijds de holes te smal worden vanwege overhangende takken en anderzijds om een aantal bomen de ruimte te geven om zich te kunnen ontwikkelen tot beeldbepalende bomen voor de toekomst.

Op de holes 3, 6 en 13 zijn een groot aantal sparren aangetast door de kopsnuitkever, deze zullen spoedig geruimd worden om verdere aantasting te voorkomen.

Tijdens de jaarlijkse rondgang met Rentmeester Alexander Geene van Landgoed Geijsteren hebben wij onze plannen met betrekking tot de bomen toegelicht.  Alexander was volledig akkoord met het door ons voorgestelde beleid.

Mocht u vragen hebben over de bovengenoemde werkzaamheden zullen Eric Wijnhoven en ik deze graag beantwoorden.

Raf Dittrich

baancommissaris