Tijdpad voor WHS

De NGF heeft een planning afgegeven voor de transitie naar het WHS-systeem. De transitie duurt van 16 december tot 1 maart 2021. De data zijn onder voorbehoud.

Migratie:
De migratie start op woensdag 16 december. Vanaf die dag is het niet meer mogelijk om Q-scores in te voeren. Ook andere handicapaanpassingen kunnen niet meer doorgevoerd worden. De jaarlijkse herziening vindt deze keer niet plaats. Scores die na 16 december worden ingevoerd komen in een wachtrij en worden vanaf 4 januari verwerkt. Scores van vóór 16 december kunnen niet meer verwerkt worden.

Dubbele Handicap
Na 4 januari zal zowel de WHS-handicap als de EGA-handicap worden getoond in de Golf.nl app en op de site. Spelers kunnen dan ook de (maximaal) 20 scores zien waarop de WHS-handicap is gebaseerd. Vanaf 4 januari worden scores ook weer gewoon verwerkt.

Go Live WHS
Vanaf 1 maart zal alleen het WHS-systeem actief zijn. Per deze datum gelden ook de nieuwe handicaptabellen, o.a. met de 9-holes course handicap voor categorie 1 spelers.

Qualifying scores en handicap tijdens de transitie

  • Het EGA-systeem blijft leidend voor de playing handicaps en clubwedstrijden tot 1 maart. Daarna is het WHS-systeem leidend en verdwijnt de EGA-handicap.
  • Scores van rondes na 16 december komen in een wachtrij tot 4 januari. Oudere scores kunnen niet meer doorgevoerd worden.
  • Spelers hebben zowel een EGA-handicap als een WHS-handicap vanaf 4 januari.

Meer aanvullende informatie is te vinden op de ngf.nl/whs en golf.nl/whs

Inloggen voor leden

 Wachtwoord vergeten
Onthoud wachtwoord